Honden

Wassen

Hierbij wassen we de hond en drogen hem daarna met een waterblazer. De waterblazer droogt de hond niet alleen, maar verwijdert ook loszittende haren. Dit is mogelijk bij elke hond. 

Hond wassen

Scheren of knippen

Hierbij scheren of knippen we de vacht in model op de gewenste lengte. Dit wordt vaak gedaan bij langharige honden of honden met een kroesvacht; zoals boomertjes, doodles en poedels/ waterhonden. 

Indien de vacht klitvrij is, kan de hond met behulp van opzetkammen in een langer model geschoren worden. Als de hond echter vol met klitten zit, is het te pijnlijk voor de hond en zal de hond, in overleg, worden verlost van de klitten en kort geschoren worden. 

Hond scheren/ knippen

Ontwollen

Hierbij wordt de hond gewassen, waarbij we de shampoo extra lang in laten werken, zodat al het losse haar er makkelijk uitkomt. Hierna wordt de hond gedroogd met een waterblazer, waarbij we al het loszittende haar er uitblazen. Indien gewenst kan de hond daarna nog bijgeknipt worden. Dit wordt gedaan bij honden met een dikke ondervacht, zoals langharige chihuahua's, berner sennenhonden, newfoundlanders, australische herders etc. 

Hond ontwollen

Plukken

Hierbij plukken we de loszittende dekharen er met de hand uit. De gevoelige delen knippen we bij met een effileerschaar. Dit wordt gedaan bij ruwharige honden en alleen als de vacht 'plukrijp' is. De vacht is plukrijp wanneer de bovenste laag dekharen loszitten, omdat er nieuwe dekharen groeien. Als men deze oude dekharen er niet uitplukt kan de hond erg veel jeuk krijgen. 

Hond plukken

Puppy Wenbeurt

Hierbij laten we uw pup rustig wennen aan alle handelingen in de trimsalon. 

 

Katten en konijnen/ cavia's 

Katten en knaagdieren worden helemaal uitgekamd, waarbij de loszittende haren en onderwol worden verwijdert. Eventuele klitten kunnen eruit geschoren worden. Indien het dier het gewend is om gewassen te worden, is dat ook mogelijk.